Salep Tatlısı

Salep Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 4 paket salep
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilya
Karamel için;
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 kutu krema
- 1 çay kaşığı tarçın
Salep Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, şeker, salepi bir tencerede karıştırıp, karıştırmaya devam ederken sütü ekleyin.
- Ocağa alıp uygunca kaynatın.
- Muhallebi kıvamına geldikten sonra tereyağını ekleyip düzgünce karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyerek muhallebiye güzelce yedirin. Ve kaselere dökün.
- Karamel için, şekeri orta ateşte düzgünce eritin.
- Ardından tereyağını da eriyen şekerle karıştırın.
- Kremayı döküp yavaşça karıştırın.
- Ocaktan aldıktan sonra tarçını ekleyip karıştırın ve kâselerdeki muhallebinizin üzerine dökün. Afiyet olsun.
Salep Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
