Pankek

Pankek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat
  • 7-8 yemek kaşığı un ( kıvamı boza üzere olmalı )

Tavayı yağlamak için;

  • 1 kaşık sıvı yağ

Pankek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri derin bir kasede çırpma teliyle çırpıyoruz.
  2. Yapışmaz tavaya yağı döküp peçete yardımıyla tüm yüzeyine yaydırıyoruz.
  3. Orta ateşte biraz tavayı ısıtıp her bir pankek için bir yemek kaşığı karışımdan tavaya bırakıyoruz.
  4. Pankekler göz göz olmaya başlayınca gerilerini çevirip bir dk kadar daha pişirip tabaklara alıyoruz. Afiyet olsun 😋.

Pankek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Naneli Dereotlu Tuzlu Kurabiye
Kolay, Tam Kıvamında Çiğ Köfte
İncir Ve Elma Dolgulu Çatlak Kurabiye
Waffle
Fırında Somon
Pişmaniye Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet