Kadayıf Kaplamalı Tatlı

Kadayıf Kaplamalı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1 adedinin beyazı üzeri için ayrılacak)
  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un +1 yemek kaşığı un

Üzeri için;

  • 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf

Şerbeti için;

  • 3,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2-3 damla limon suyu

Kadayıf Kaplamalı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kadayıfı tavaya alalım ve daima karıştırarak kısık ateşte kızarana kadar kavuralım ve bir kenara alalım.
  2. Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp güzelce karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  3. Kaynadıktan sonra ağzı yarı kapalı olarak orta ateşte 15 dk daha kaynatalım bu ortada limon suyunu da ek edelim.
  4. Un ve kabartma tozu hariç öteki gereçleri tereyağı,sıvı yağ, pudra şekeri ve irmiği bir kapta karıştıralım.
  5. En son elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
  6. Cevizdenbiraz küçük kesimler koparıp yuvarlayalım.
  7. Önce yumurta beyazına sonra kadayıfa bulayıp yağlanmamış fırın tepsisine dizelim.
  8. 175 derece ısıtılmış fırında 45 dk kızarana kadar pişirelim.
  9. Tatlının birinci sıcağı çıkınca şerbeti ılık olarak tatlımıza dökelim. Afiyet şifa olsun.

Kadayıf Kaplamalı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pita Ekmeği
Tek Tavada Brokoli Patates Graten
Kruvasan
Çikolatalı Parçalı Kek
Tuzlu Kurabiye
Supangleli Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |