Kadayıf Kaplamalı Tatlı

Kadayıf Kaplamalı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 adedinin beyazı üzeri için ayrılacak)
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un +1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Şerbeti için;
- 3,5 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 2-3 damla limon suyu
Kadayıf Kaplamalı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kadayıfı tavaya alalım ve daima karıştırarak kısık ateşte kızarana kadar kavuralım ve bir kenara alalım.
- Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp güzelce karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra ağzı yarı kapalı olarak orta ateşte 15 dk daha kaynatalım bu ortada limon suyunu da ek edelim.
- Un ve kabartma tozu hariç öteki gereçleri tereyağı,sıvı yağ, pudra şekeri ve irmiği bir kapta karıştıralım.
- En son elenmiş un ve kabartma tozu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Cevizdenbiraz küçük kesimler koparıp yuvarlayalım.
- Önce yumurta beyazına sonra kadayıfa bulayıp yağlanmamış fırın tepsisine dizelim.
- 175 derece ısıtılmış fırında 45 dk kızarana kadar pişirelim.
- Tatlının birinci sıcağı çıkınca şerbeti ılık olarak tatlımıza dökelim. Afiyet şifa olsun.
Kadayıf Kaplamalı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







