Lokma

Lokma Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 çay bardağı un
- 2.5 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kuru maya
Şerbeti için;
- 500 gram şeker
- 500 gram su
Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekerle suyu ocağa alalım kaynatalım kaynayan şerbete bir iki damla limon damlatıp ocaktan alalım.
- Hamur için uygun kaba alalım akışkan bir hamur olacak hamur 30 dakika dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamuru sıkma torbasına alalım yada tatlı kaşığı yardımı ile olabilir hangisi kolaylığınıza gelirse.
- Kızgın yağda sıkma torbasından hamuru sıkalım ,rengi kahverengiye dönene denk kızartalım ve soğuk şerbetle buluşturalım .
- Hamurun yeterlice şerbetine bulanınca çıkarıp süzelim çıtır çıtır bir lokma afiyet olsun.
Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






