Revani

Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 buçuk su bardağı irmik
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel derin bir tencereye şeker ve suyumu koyuyorum. Düzgünce karıştırıyorum.
  2. Şekeri eriyinceye kadar bırakıyorum kaynamaya fokurdadıktan sonra dört beş damla limon suyu sıkıyorum on dk tekrar kaynatıyorum.
  3. Kaynattıktan sonra kenara alıp soğumasını bekleyin.
  4. 2 yumurta bir çay bardağı toz şekeri uygunca çırpıyoruz.
  5. Ardından bir çay bardağı sıvı yağ,1 su bardağı süt, limon kabuğu rendesini de ekleyip uygunca çırpıyoruz.
  6. Ardından 1,5 su bardağı irmik,1 su bardağından azcık fazla unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
  7. Daha sonra uygun bir borcama döküyoruz ve 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 35 dakika pişiriyoruz.
  8. Fırın müddeti değişiklik gösterebilir siz kürdanla pişip pişmediğini denetim edersiniz canlarım.
  9. Daha sonra pişen revanimizi beş dakka beklektikten sonra soğuk şerbeti üzerine her yerine gelecek halde döküyoruz.
  10. Şerbetin çekmesini bekledikten sonra servis edebiliriz. Şimdiden herkese afiyet olsun canlarım yorumları ve fotoğrafları bekliyorum. ♥️♥️.

Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kereviz Salatası
Sağlıklı Smoothie
Kabak Tatlısı (2 Kişilik)
Pastane Tadında Poğaça Tarifi
Kahvaltılık Omlet Burger
Kolay Bal Kabağı Çorbası
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet