Dereotlu Kıyır Poğaça

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı yahut margarin (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 1 demet dereotu (doğranmış)

İç harcı için ;

  • Beyaz peynir yahut lor peyniri (isteğe bağlı)

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir yoğurma kabında tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, yumurta (birinin sarısı ayrılacak), tuz ve şekeri karıştırın.
  2. Kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğurun.
  3. Hamurun kıvamı olduktan sonra doğranmış dereotunu ekleyin ve tekrar yoğurun.
  4. İsteğe bağlı olarak, bu evrede iç harcı için peynir ekleyebilirsiniz.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparın ve biçim verin.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  7. Üzerlerine ayrılan yumurta sarısını sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun!.

İpuçları.

* Hamurun kıvamı çok kıymetlidir. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.

* Unu azar azar ekleyerek hamurun kıvamını denetim altında tutun.

* İç harcı için farklı peynirler yahut baharatlar kullanabilirsiniz.

* Poğaçaların üzerine çörek otu yahut susam serpebilirsiniz.

* Pişirme mühleti fırınınızın özelliklerine nazaran değişebilir. Denetimli bir formda pişirin.

Dereotlu Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rüyalarıma Giren Limonlu Kek Tarifi
5 Dakikada Tavada Tuzlu Kek (Acıkınca , Kahvaltıya Sahura Mis)
Avokadolu Kahvaltı Tabağı
Çikolatalı Cevizli Kurabiye
Fırında Kadınbudu Köfte
3 Malzemeli Kayısılı Dondurma
Hdabla | © 2025 |