Patlıcanlı Çıtır Börek

Patlıcanlı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet büyük böreklik yufka
Sosu için :
- 1 çay bardağı süt
- 1 fincan sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı
- 1 çay kaşığı tuz
Patlıcanlı kısmı için:
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- 7 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzerine sürmek için :
- Yumurta sarısı
- Sıvı yağ
Patlıcanlı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları küçük küçük küp küp doğrayıp derin bir kaba alalım, üzerine su ve tuz ekleyip siyah rengini verene kadar 15 dk bekletip suyunu süzelim.
- Soğan kapya biberi ,yeşil biberi, küçük küçük küp küp doğruyoruz .
- Bir tavaya sıvı yağ ekleyip doğradığımız soğan ve biberleri döküp kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Salçayı da ekleyip bi 10 dk daha kavuralım.
- Patlıcanları ekleyip 15 dk kavuralım su ve baharatları ekleyip pişirelim, piştikten sonra ince ince kıydığımız maydanozları ekleyip soğumaya bırakalım.
- Yufkaların ortalarına sürmek için sütü, sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu bir kaba alıp çırpalım.
- Yufkayı serip üzerine sosu döküp fırçayla her yerine gelecek biçimde sürelim.
- İkinci yufkayı da üzerine serip sostan döküp her yerine yayalım 12eşit modüle bölelim ortalarına patlıcan koyup rulo olacak biçimde saralım.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Patlıcanlı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



