Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı mısır nişastası
  • 2 su bardağı un
  • 125 gram margarin yahut tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Üzeri için;

  • 400 gram lık sürülebilir çikolata
  • 1 kaşık sıvı yağ

Bulamak için:

  • Yarım paket mısır gevreği

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kurabiye materyallerini bir kaba alalım.Güzelce yoğuralım.
  2. Ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapıp tepsiye dizelim.
  3. Önceden ısınmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
  4. Kurabiyeler çok pişmeyecek fotoğraftaki üzere beyaz kalacak.
  5. Çikolatamızı sıcak suyun içinde, benmari yöntemi akışkan olana kadar ısıtalım. Sıvıyağıda içine ekleyelim.
  6. Kurabiyeler soğuyunca evvel çikolataya sonrasında elimizle ufaladığımız mısır gevreğine bulayalım.Afiyet olsun.

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kabak Havuç Tarator
Fırında Soslu Tavuk Dürüm
Tavuk Köfteli Kapalı Hamburger
Kızlarla Beş Çayı
Katmer
Sebze Çeşni (Tuzot)
Hdabla | © 2025 |