Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı mısır nişastası
- 2 su bardağı un
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için;
- 400 gram lık sürülebilir çikolata
- 1 kaşık sıvı yağ
Bulamak için:
- Yarım paket mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kurabiye materyallerini bir kaba alalım.Güzelce yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısınmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
- Kurabiyeler çok pişmeyecek fotoğraftaki üzere beyaz kalacak.
- Çikolatamızı sıcak suyun içinde, benmari yöntemi akışkan olana kadar ısıtalım. Sıvıyağıda içine ekleyelim.
- Kurabiyeler soğuyunca evvel çikolataya sonrasında elimizle ufaladığımız mısır gevreğine bulayalım.Afiyet olsun.
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








