Ev Yapımı Pizza

Ev İmali Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Pizza hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza sosu için:

  • 2 su bardağı domates sos
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Pizzanın üzeri için:

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri (isteğe göre)
  • 120 gram sucuk
  • 4 yemek kaşığı konserve mısır(isteğe göre)
  • 100 gram zeytin (dilimlenmiş, yeşil yahut siyah)
  • 1-2 adet biber
  • 1 diş sarımsak(isteğe göre)

Ev Üretimi Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pizza imali için bir kabın içerisine 1 paket kuru mayayı dökelim. Üzerine 1,5 su bardağı ılık su ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek karıştıralım.
  2. Daha sonra mayalı karışıma 4 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1/2 çay kaşığı tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
  3. 5 su bardağı unu azar azar ekleyelim.
  4. Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayalım ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edelim.
  5. Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç sinema ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirelim.
  6. Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkaralım. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 kesime ayıralım. ( ince hamurlu ve orta uzunluk pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz. ).
  7. Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açalım.
  8. Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alalım. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.
  9. Pizza sosunu, 2 su bardağı domates sosuna, 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayalım.
  10. 10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürelim.
  11. Pizza sosunun üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve 1 çay bardağı mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz gereçleri ekleyin. Burada özgür olabilirsiniz. Materyalleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyin.
  12. Tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirelim. Peynirler güzelce eriyip tüm gereçler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun.

Ev Üretimi Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şalgamlı Şehriye Salatası
Un Kurabiyesi
Salçasız Etli Nohut Yemeği
Pancar Tarator
Vişne Soslu Muhallebi
Pide Poğaça
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet