Ev Yapımı Pizza

Ev İmali Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Pizza hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pizza sosu için:
- 2 su bardağı domates sos
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı fesleğen
Pizzanın üzeri için:
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 çay bardağı rendelenmiş mozarella peyniri (isteğe göre)
- 120 gram sucuk
- 4 yemek kaşığı konserve mısır(isteğe göre)
- 100 gram zeytin (dilimlenmiş, yeşil yahut siyah)
- 1-2 adet biber
- 1 diş sarımsak(isteğe göre)
Ev Üretimi Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pizza imali için bir kabın içerisine 1 paket kuru mayayı dökelim. Üzerine 1,5 su bardağı ılık su ve 1 çay kaşığı şekeri ekleyerek karıştıralım.
- Daha sonra mayalı karışıma 4 yemek kaşığı zeytinyağını ve 1/2 çay kaşığı tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştıralım.
- 5 su bardağı unu azar azar ekleyelim.
- Hamur kıvama gelince elinizle yoğurmaya başlayalım ve ele yapışmayan, yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edelim.
- Hamur istediğiniz yumuşaklığa ulaşınca, kabın üzerini bir streç sinema ile kaplayıp en az 30 dakika hamurunuzu dinlendirelim.
- Dinlenen hamurunuzu un serptiğiniz tezgaha alıp, katlayarak havasını çıkaralım. Hamuru toparlayıp, 2 ya da 3 kesime ayıralım. ( ince hamurlu ve orta uzunluk pizza yapmak istiyorsanız hamurunuzu 3’e bölün. Daha büyük ve kalın hamurlu 2 pizza yapmak istiyorsanız, ikiye bölebilirsiniz. ).
- Kestiğiniz parçayı beze haline getirip un serptiğiniz tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açalım.
- Dilediğiniz inceliğe ulaştığınızda pişirme kağıdı serdiğiniz tepsinin üzerine alalım. Bir çatal yardımıyla pizza hamurunun üzerinde delikler açın ve evvelce ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.
- Pizza sosunu, 2 su bardağı domates sosuna, 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı kekik, sarımsak ve zeytinyağı ekleyerek hazırlayalım.
- 10 dakika sonra hafif pişen hamuru fırından çıkarıp, hazırladığınız domates sosundan üzerine sürelim.
- Pizza sosunun üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve 1 çay bardağı mozarella peyniri yerleştirdikten sonra üzerine dileğiniz gereçleri ekleyin. Burada özgür olabilirsiniz. Materyalleri yerleştirdikten sonra en üste tekrar rendelenmiş kaşar ekleyin.
- Tekrar fırına koyun ve 20 dakika daha pişirelim. Peynirler güzelce eriyip tüm gereçler piştiğinde pizzanızı fırından çıkarabilirsiniz.Afiyet olsun.
Ev Üretimi Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

