Pamuk Poğaça

Pamuk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (sarısı üzerine )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 7 su bardağı un

Aralarına koymak için :

  • Lor peyniri
  • Maydanoz

İçine sürmek için;

  • Tereyağı

Pamuk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık sütü ve ılık suyu derin bir kaba alıp üzerine kuru maya ekleyelim ,şekeri de ekleyip karıştıralım.
  2. Sıvı yağı ,yumurta akını, tuzu ekleyip tekrar karıştıralım, 7 su bardağı unu denetimli bir biçimde ekleyip yoğuralım.
  3. Ele hafif yapışan yumuşak kıvamda bir hamur elde edelim ağzını kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  4. Hamur 1 saat mayalanıp iki katına çıktıktan sonra 48 modüle bölelim beze yapalım.
  5. Elimizle biraz ezip içine lor peyniri ve maydanoz koyup ağzını kapatıp yuvarlak hal verelim yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim sık bir formda diziyoruz .
  6. Hepsine birebir süreci yaptıktan sonra tepsinin üzerini örtüp 10 dk tepsi mayası verelim.
  7. Tepsi mahası aldıktan sonra üzeri için ayırdığını yumurta sarılarını çırpıp üzerilerine sürelim.
  8. Susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk kızartma kadar pişirelim.

Pamuk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Enginar
Tiramisu Topları
Kırmızı Mercimek Çorbası
Çikolata Soslu Pamuk Kek
Patatesli Pastane Açması
Evde Tavuk Döner Tarifi
Hdabla | © 2025 |