Kedidilli Triliçe

Kedidilli Triliçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 paket kedidili

Süt şerbeti için;

  • 5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kutu krema

Arası ve üzeri için;

  • 2 paket kremşanti

Karamel sos için;

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket krema

Kedidilli Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kedidillerini tek kat tepsiye dizelim.
  2. Şerbeti için sütü hafif ılıtalım.
  3. Şeker ve kremayı ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
  4. Kedidillerini ıslatalım.
  5. Diğer kedidillerini tepsiye dizip kalan şerbeti üzerine yayalım.
  6. Kedidillerine hafif bastırıp hepsinin ıslanmasını sağlayalım.
  7. Krem şantiyi 1,5 su bardağı soğuk sütle hazırlayıp kedidillerinin üzerine yayalım. Spatulayla düzeltelim.
  8. Karamel için tavaya şekeri dökelim. Sallayıp karamelize edelim.
  9. 1 yemek kaşığı terayağ ekleyip eritelim.
  10. Kremayı en son ekleyip akışkan hale gelene kadar karıştıralım.
  11. Ilıyınca tepsiye yayalım.
  12. Üzerini süsleyip buz dolabında soğumaya bırakalım. Afiyet olsun.

Kedidilli Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Köftesi
Bol Soslu Pasta
Tahinli Kurabiye
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk
Tirit (Balıkesir Tiriti)
Pideli Köfte (Ev Usulü)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet