Kolay Bayatlamayan Mükemmel Rulo Pasta

Kolay Bayatlamayan Eksiksiz Rulo Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin

Krema için gereçler;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 30 gram margarin (tereyağ da olur)
  • Yarım paket krem şanti
  • 100 ml krema

Üzeri için :

  • Yarım paket krem şanti
  • 1 çay bardağından az aşağı süt

Süslemek için;

  • Hazır çikolata sos

Kolay Bayatlamayan Kusursuz Rulo Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için;5 adet yumurtanın sarı ve beyazlarını ayıralım.
  2. Yumurta beyazını bir cimcik tuz ekleyip mikserle çırpmaya başlayalım, toz şekerden bir kaşık ayırıp kalan şekeri azar azar ekleyelim .
  3. Yumurta beyazı köpük köpük olana kadar (6-7 dakika) boyunca çırpalım.
  4. Sarıları bir kaşık şekerle çırpmaya başlayalım.
  5. 5 yemek kaşığı sıcak suyu yavaş yavaş ekleyelim. Beyazlaşana kadar çırpalım.
  6. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip kısa vadeli çırpalım.Aklar ve sarılar hazır.
  7. Sarıların içine biraz aklardan ekleyip karıştıralım birazdaha aklardan ekleyip spatulayla katlayarak karıştıralım tekrar aklardan az ekleyip spatulayla katlayarak karıştıralım karışımı aklarIn kabına dökelim.
  8. Dikkatlice söndürmeden spatula ile karıştıralım.
  9. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serip karışımı dökelim.
  10. 160 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. 10-12 dakika pişirelim. Kürdan testi yapıp fırından alalım.
  11. Soğusun kağıttan ayırın altında tekrar kağıt kalsın.
  12. Kremanın hazırlanışı: süt,şeker, yumurta sarısı, un, nişastayı tencereye alıp daima karıştırarak pişirelim .
  13. Ocaktan alıp vanilya ve yağı ekleyip yağ eriyene kadar karıştıralım.
  14. Başka bir kaba alıp üzerine değecek halde sitrecleyelim iki üç saat sonra mikserle hoş çırpalım.
  15. Krem şantiyi ekleyip çırpalım, kremayı yavaş yavaş istediğimiz kıvama gelene kadar ekleyip çırpalım kremamız hazır.
  16. Kekin üzerine kremayı dökelim yayalım, varsa muz koyabilirsiniz ,dar yerinden başlayıp yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım.
  17. Buzdolabına kaldırıp bir gece dinlendirelim.
  18. Çıkarıp kenarlarını bir parmak genişliğinde keselim daha hoş olur .
  19. Yarım paket krem santiyi sütle çırpalım, rulo pastamızın üzerini kaplayalım üzerini istediğimiz üzere süsleyelim.

Not :bu pastamızı bir yada iki gün bekletirsek kıvamını alır çok daha lezzetli olur.

Bir hafta bayatlamaz.

Kolay Bayatlamayan Harika Rulo Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Pasta
Dağılmayan Köftelerle Sulu Patates Yemeği
Hindistan Cevizli Çıtır Rulolar
Etli Kuskus (8+ Ay)
Süslü Un Kurabiyesi
Unsuz Tahinli Ekmek (Glutensiz Ekmek)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet