Tane Tane Pirinç Pilavı

Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 çay bardağı su
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- Tuz
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağı tenceremize alalım.
- Tereyağı eriyince üzerine bir çay bardağı arpa şehriyeyi dökelim güzelce kavuralım.
- Rengi dönünce yıkamış olduğumuz pirinçleri de tencereye alalım, tuzumuzu ekleyip pirinçlerimizin de güzelce kavrulmasını bekleyelim.
- Pirinçler bembeyaz olunca üzerine üç çay bardağı suyu dökelim pilavımız fokurdayınca altını kısalım ,pilavımız suyunu çekene kadar pişirelim.
Not;pilav bardağı ve suya kullandığımız bardak ölçüleri tıpkı olsun.
🥰 afiyet olsun 🥰.
Tane Tane Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





