Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta sarısı
- 200 gram tereyağı
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 2.5-3 su bardağı un (aldığı kadar)
Portakallı dolgu için:
- Yarım portakal suyu
- Yarım portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı mısır yahut buğday nişastası
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- 200 gr tereyağı, 2 tane yumurta sarısı, yarım su bardağı pudra şekeri, 2 yemek kaşığı nişasta, yarım portakal kabuğu rendesi, 1 paket vanilin yoğurma kabına alıp elimizle yoğuralım.
- Sonra unu yavaş yavaş denetimli ekleyip tekrar yoğuralım.
- Daha sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım ve hamurumuzun kenarlarını bıçak yardımıyla çizip biçim verelim.
- Hamurumuza biçim verdikten sonra hamurun ortasına parmağımızı bastırıp form verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üstü eşit bir biçimde 15 dakika pişirelim.
- Portakallı dolgu için:Yarım portakal suyu, yarım portakal kabuğu rendesi, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı mısır yahut buğday nişastası tavanın içine alalım ve nişasta kalmayana kadar karıştırıp yoğunlaşana kadar ocakta pişirelim.
- Portakallı dolgumuz piştikten sonra ocağın altını kapatalım.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkartıp yaptığımız portakallı dolgumuzu üstüne koyalım.
- Portakallı kurabiyelerimiz servise hazır afiyet olsun.
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

