Peynirli Börek (Videolu)

Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

Sosu için;

  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta

İçi için;

  • 150 gr yağlı peynir
  • Yarım demet maydanoz

Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle peynir çatal yardımıyla ezilir üzerine yıkayıp maydanozlar doğranır ve kenara alınır.
  2. Sosu için; 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta çırpma kabında karıştırılır.
  3. Tereyağı ile yağlanmış tepsinin üzerine yarım yufka alınır ve üzerine sostan bir kepçe ek edilir yayılır .
  4. 3 kat yufka 1 kat peynir olacak halde börek hazırlanır en üstüne de sos sürülür.
  5. 175 derece evvelden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarana kadar yaklaşık 35 dk denetimli bir formda pişirilir.
  6. Benim ölçüm küçük borcam için siz büyük tepsi için iki katı ölçülerini kullanabilirsiniz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pizza Börek
Islak Kurabiye Tarifi
Çilekli Yoğurt Tarifi
Misafir İçin Pratik Menü
Şeftalisi Bol Şeftalili Kek
Lolipop Börek
Hdabla | © 2024 |