Ahtapotlu Makarna

Ahtapotlu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet ahtapot
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 tane küp şeker
  • 1 pk hazır makarna
  • 1 tane kapya biber
  • Dilediğimiz kadar domates sos
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz tatlı biber
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı

Ahtapotlu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ahtapotumuzu pişirmek için düdüklü tencereye soğan, sirke, ahtapot ve küp şekerleri alıyoruz.
  2. Suyunu ekleyip ahtapotun büyüklüğüne nazaran en az 40 dk pişiriyoruz.
  3. Makarnamızı hazırlıyoruz.
  4. Ayrı bir tavada kapya biberi sıvı yağda soteliyoruz, üzerine domates sos ekleyip pişiriyoruz.
  5. Pişen sosu hazırlanan makarnaya ek ediyoruz.
  6. Aynı tavada kestiğimiz ahtapotu tereyağında soteliyoruz.
  7. Bu kısımda sarımsaklarımızı ekleyip orta ısıda sotelemeye devam ediyoruz.
  8. İster makarnanızın üzerine, ister içerisine karıştırarak tüketebilirsiniz. V

Videolu tanım için insta edaasayan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ahtapotlu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzümlü Fıstıklı Pilav
Rulo Börek
Kakaolu Ve Hindistan Cevizli Kurabiye
Karnabaharlı Garnitür
Ispanaklı Krep
Krep Sarma
Hdabla | © 2025 |