Yaban Mersinli Yulaf Lapası

Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı yaban mersini püresi
  • 1 yemek kaşığı labne
  • 1 tatlı kaşığı bal (opsiyonel)
  • Granola
  • 1 yemek kaşığı frambuaz püresi

Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Alt taban için 3 üç yemek kaşığı yulaf lapası konur ,bir çay bardağı süt bir yemek kaşığı frambuaz püresi kısık ateşte pişirilir ve kenarda soğumaya bırakılır.
  2. Üst taban için labne ile bir kaşığı tatlı kaşığı bal karıştırılır renklenmesi için de frambuaz ve ahududu püresi konur .
  3. Granola meyve ve birtakım kuruyemişlerle süslenir ve servis edilir.

Yaban Mersinli Yulaf Lapası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Güveçte Et Sote
Kıymalı Kabak Yemeği (Ama Bildiğin Gibi Değil)
Muzlu Pankek
Mantar Sote
Yumuşacık Köfte
Elmalı Kek
Hdabla | © 2025 |