Kıyır Kurabiye Tatlısı

Kıyır Kurabiye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- ️100 gram tereyağı
- ️1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- ️1 tane yumurta
- ️1 su bardağı şeker
- ️1 paket şekerli vanilin
- ️1 paket kabartma tozu
- ️4 buçuk su bardağı un (kalitesine nazaran un alacaktır denetimli ekleyin )
Kreması için;
- 1 lt süt
- 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 1 dilim limon
Kıyır Kurabiye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet için şeker, limon dilimi ve suyu ocağa alıp kaynatın ,fokurdamaya başlayınca kısık ateşte 15 dakika daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kreması için; süt ,kakao, nişasta, un ve şekeri derin bir tencereye koyun uygunca çırpın ocağa alıp kaynatın.
- Fokurdamaya başlayınca kısık ateşte 5 dakika daha pişirin .
- Şekerli vanilin ekleyip karıştırın alıp soğumaya bırakın.
- Soğuktan sonra mikserden geçirip pürüzsüz hale getirip kullanın.
- Hamur için margarin tereyağı ve öbür tüm materyalleri yoğurma kabına alın düzgünce karıştırın, unu ekleyip yoğurun.
- Hamurundan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayın ve tepsiye dizin bütün hamuru bu formda hazırlayın.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pişen tatlıları fırından çıkarıp soğuk şerbeti üzerine dökün (şerbeti az olsun isterseniz kurabiyeleri bir mühlet şerbette beklettikten sonra üzerindeki şerbeti süzüp alabilirsiniz)
- Şerbetini güzelce çeken tatlıların üzerine evvelce hazırladığınız kakaolu kremayı dökün üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyip dolaba kaldırın bir gece beklerse daha hoş olur. Afiyet olsun. ❤️❤️.
Kıyır Kurabiye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












