Meyveli Kış Keki

Meyveli Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı karadut
  • 1 su bardağı vişne

Meyveli Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Toz şeker ve yumurtayı derin bir kaba alıp köpük köpük olup beyazlaşana kadar çırpın.
  2. Daha sonra süt, sıvı yağ ve öbür gereçleri de ek ederek karıştırın.
  3. Un ek ederek harcı hazırlayın yağlanmış kalıba dökün.
  4. Vişne ve karadutları üzerine serpiştirin ,bıçağın ucuyla alt üst ederek hafif karıştırın.
  5. Önceden ısıtılmış 160 derecede fırında pişirin. Afiyet olsun 🥮🥮.

Meyveli Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Fındıklı Tahinli Kurabiye
Kıymalı Kaşarlı Krep Börek
Alaşehir Usulü Kabak Köftesi
Bonibonlu Kurabiye
Kuru Cacık
Hdabla | © 2025 |