Asla Dağılmayan Sulu Köfte

Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk patates
- 2 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1 adet soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça (domates biber karışık)
- 4 kaşık sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 litre sıcak su
Köftesi için;
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşıdı kimyon
Köfteleri kızartmak için;
- Yarım yemek kaşığı tereyağ
Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle köfteleri hazırlayalım; köfte için olan tüm materyalleri uygun bir kaba alıp güzelce yoğuralım.
- İyice yoğurulan köfte harcından misket büyüklüğünde kesimler kopararak yuvarlayalım.
- Hepsi bitince üzerine 1 kaşık un ekleyip köfteleri sallayalım una bulansın. (vakit varsa köfteler 1 saat buzdolabında dinlenebilir).
- Yemeklik doğranan soğan uygun tencereye alınır.
- Üzerine yarım ay formunda doğranan havuçlar evlenir sıvı yağ eklenir ve kavrulmaya bırakılır.
- Küp doğranan patatesler ve haşlanmış bezelye de üzerlerine eklenir birkaç çeşit daha çevirdikten sonra salçası ek edilir, suyu eklenir, tuz karabiberi eklenir ve kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
- Yemek pişince köfteler tereyağında hafif sotelenir, yemeğin üzerine dökülür. Yemek köftelerle birkaç defa daha fokurdayınca altı kapatılır.
Asla Dağılmayan Sulu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







