Zencefilli Portakallı Kış Keki

Zencefilli Portakallı Kış Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 portakalın kabuğunun rendesi
- 2 portakalın suyu
- Yarım çay kaşığı zencefil (opsiyonel)
- 1 çay kaşığı tepeleme karbonat
- 3 su bardağı un
Zencefilli Portakallı Kış Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri mixerle güzelce çırpın.
- Un karbonat hariç öbür tüm malzemeyi ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Unu ve karbonatı da ekleyerek çırpalım.
- Tepsiyi yağlayıp yavaşça un serpip keki döküp ısıtılmış fırına verip 160 derecede 45 dakika pişirelim.
Not :zencefil kaide değil kekte baharat sevmiyorsanız eklemeyin.
Zencefilli Portakallı Kış Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











