Elmalı Rulo Kek

Elmalı Rulo Kek Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 6 adet rendelenmiş elma
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Üzerine:
- Pudra şekeri
Elmalı Rulo Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elma harç için, rendelenmiş elmaları, toz şekeri ve tarçını ekleyip, elmalar yumuşayana dek pişirin.
- Pişmiş olan harcı pişirme kağıdı serili fırın tepsisine boşluk kalmayacak formda yayın.
- Kek harcını hazırlamak için bir kasede yumurta ve şekeri çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpın.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek harca ekleyin ve pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edene dek çırpın.
- Elma harcını yaydığınız tepsiye kek harcını dökün.
- Elmalı harcı kapatacak formda kek harcını güzelce yayın.
- 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
- Pişen keki farklı bir pişirme kağıdına, elmalı harç kısmı üste gelecek halde zıt çevirin.
- Kek şimdi sıcakken rulo haline getirin ve pişirme kağıdına sarılı halde, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Soğumuş olan rulo kekin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve dilimleyin.
Afiyet bal🍯 şeker 🍭🍬 olsun.
Elmalı Rulo Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







