Yoğurtmaç

Yoğurtmaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • 100 gram beyaz peynir
  • 1 su bardağı ceviz
  • 100 gram haşhaş ezmesi
  • 100 gram tereyağı

Yoğurtmaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su, tuz, şeker ve mayayı karıştırın.
  2. Unu ekleyip yoğurun, hamuru 30 dakika dinlendirin.
  3. Cevizi küçük modüller haline getirin. Blender ile de yapabilirsiniz.
  4. Oda sıcaklığındaki tereyağı ceviz ve haşhaş ezmesini karıştırın.
  5. Küçük bezeler koparıp açın. İçine harcı koyup yarım ay biçiminde kapatın. Her kata harçtan koyarak devam edin ve beze haline getirin.
  6. Peynirli içinde her kata tereyağı sürüp beze haline getirip tekrar açmalısınız ve en son ortasına peynir ekleyebilirsiniz.
  7. On dakika dinlendikten sonra bezeleri tekrar yuvarlak formda açın.
  8. Ev tipi odun ateşli fırın da yahut olağan elektrikli fırında pişirebilirsiniz.
  9. Yüksek sıcaklıkta pişirirseniz daha yumuşak ve lezzetli olur.

Yoğurtmaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Garnitür Tarifi | Et Ve Balıkların Yanına Yakışan Muhteşem Lezzet (Videolu)
Bisküvili Kabak Tatlısı
Kadayıflı Muhallebili Revani
Havuç Tarator
Mandalinalı Cheesecake
Lorlu Biber
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet