Sufle

Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı kristal şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket çikolata
Üzeri için;
- Pudra şekeri
- İsteğe nazaran dilimlenmiş çilek
Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba birinci olarak 2 yumurta alınır, toz şeker ile uygunca beyaz köpük olana kadar karıştırılır.
- Sonra süt ve yağ eklenir ve sonra kuru gereçler kakao eklenir.Karıştırılır .
- Sonra kabartma tozu vanilin be un eklenir, sonra kaplara koyulur.
- Fırın 180 derecede evvelden ısıtılır ve suflelerin içine çikolata eklenir ve fırında 10- 15 dakika bekletilir .
- Fırından alınır ve üzenlerine pudra şekeri serpiştirilir.
Deneyenler şimdiden afiyet olsun.
Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
