Gelin Pastası

Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Üzerine ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Kreması için:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- Soğuduktan sonra krem şanti
Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ile şeker köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sonra süt ekleyin, vanilya, un ekleyin karıştırın .
- 180 derecede fırına atıyoruz .
- 15 dakika sonra bakıyoruz kürdanla pişmiş mi diye.
- Pişen keki fırından çıkarıp ılımasını bekliyoruz.
- Üzerine 1 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- O esnada muhallebimizi hazırlıyoruz. Muhallebi için tüm materyalleri bir kaba aktarıp ocağa alıyoruz üzeri göz göz olana kadar karıştırıyoruz.
- Pişen muhallebiyi ocaktan alıp ılımasını bekliyoruz.
- Soğuyan muhallebiye krem şanti ekleyip yeterlice çırpıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı ek ediyoruz üstüne hindistan cevizi antep fıstığı serpiyoruz afiyet olsun. Dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
