Browni Tadında Akışkan Çikolatalı Kurabiye

Browni Tadında Akışkan Çikolatalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiye hamuru için:

  • 160 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 165 gram (1 su bardağı) kahverengi toz şeker (yoksa beyaz da olur)
  • 50 gram beyaz toz şeker (2.5 yemek kaşığı)
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 40 gram kakao (3 yemek kaşığı/ tepeleme olmasın)
  • 200 gram un (1 su bardağı+1 su bardağından biraz eksik. denetimli ekliyoruz)

Çikolata ganajı için:

  • 100 gram çikolata
  • 60 ml krema

Üzerini süslemek için:

  • Dilediğiniz şekerlemeler yahut pudra şekeri

Browni Tadında Akışkan Çikolatalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağ, esmer şeker ve toz şekeri mikserle evvel karıştırıp sonra güzelce çırpıyoruz.
  2. Yumurta ve vanilyayı ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  3. Ardından öteki katı gereçleri ekleyip yoğuruyoruz. Unu denetimli ekliyoruz.
  4. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde ediyoruz.
  5. 2 tane fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  6. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıda aralıklı diziyoruz.
  7. Yaklaşık 30 tane top çıkacak.
  8. Bir çay kaşığı ya da küçük bir kapak yardımıyla topların ortalarına hafif derin çukurlar açıyoruz.
  9. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 1 saat bekletiyoruz.
  10. Sürenin sonunda fırını 180 dereceye ayarlıyoruz.
  11. Isınan fırına evvel birinci tepsiyi sürüyoruz. 8-9 dk pişiriyoruz. Fazla yayılmalarına müsaade vermiyoruz.
  12. Fırından çıkarır çıkarmaz birinci sıcağıyla tekrardan kapak yardımıyla çukurları sağlamlaştırıyoruz.Pişerken girintileri biraz kaybetmiş olabilirler.
  13. Fırın tepsisinde 10 dk soğuduktan sonra soğutma teline ya da servis tabağına alabilirsiniz.
  14. Çikolata ganajı için çikolatayı geniş bir kaseye alalım.
  15. Kremayı ise bir cezvede kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp çikolatanın üzerine dökelim ve 1 dk bekleyelim.
  16. Ardından güzelce karıştırıp çikolatayı eritelim.
  17. Kurabiyelerin ortasını çikolata ile dolduralım.
  18. Üzerini dilerseniz istediğiniz şekerlemelerle süsleyin ya da pudra şekeri serpin.
  19. Hiçbir şey yapmasanız da olur 😅 afiyet olsun ♥️.

Browni Tadında Akışkan Çikolatalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Terbiyeli Kereviz (Sebze) Çorbası
Sebzeli Şehriye Pilavı
Pratik Portakallı Kek
Islak Kek (Sokolatopita)
Unsuz Şekersiz Pankek
Köfteli Patlıcan Sarma
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet