Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 2 büyük patates

Marine için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Yoğurt sos:

  • 1 büyük kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak

Salçalı sos:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Bir tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları jülyen doğrayalım ve marine için gereken gereçler ile harmanlayıp dolapta en az 1 saat bekletelim.
  2. Patatesleri ince ince doğrayalım biraz tuzlayıp kızartalım.
  3. Marine edilmiş tavukları tavada güzelce pişirelim.
  4. Bir yandan da salçalı sosu hazırlamaya başlayım.
  5. Salça sos için yağda salçayı kokusunu çıkana kadar kavuralım.
  6. Kekik ve suyu ekleyip biraz kaynatalım ve ocaktan alalım.
  7. Yoğurdun içine sarımsağı ekleyelim ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  8. Önce patatesleri tabağa koyalım.
  9. Üzerine yoğurdu ekleyelim.
  10. Daha sonra salçalı sosu ve onun da üzerine tavukları ekleyelim. Afiyet olsun 🌸.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Düdüklüde Tavuklu Keşkek
Tavada Yumusacik Nutellali Kek(az Malzeme Çok Lezzet )
Patlıcan Kebabı
Basmati Pirinçli Vişneli Yaprak Sarma (Pcos Dostu – Hafif – Yaz Sofrası İlhamı)
Kakaolu Muffinler (İçi Dolgulu) Kek
Kıymalı Patates Kavurması (Yufka Ekmekle Harika Bir Piknik Menüsü)
Hdabla | © 2025 |