Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)

Bulgurlu Kabak Dolması Tanımı (Kıymasız) İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
Dolma içi:
- 2 çay bardağı ince bulgur
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Üzeri için:
- 1 kase yoğurt
- 3 diş sarımsak(isteğe göre)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam toz kırmızı biber
Bulgurlu Kabak Dolması Tanımı (Kıymasız) Nasıl Yapılır?
- Kabakları yıkayın çatal ile üstlerini çizdikten sonra 2 parmak genişliğinde dilimleyin.
- Dilimlenen kabakların içini oyun ve içleri bir kenara alın.
- İçi için gerekli olan bulguru, salçayı, rendelenmiş soğan ve baharatları bir kapta yoğurun.
- İçleri oyulan kabakları tencereye dizin ve içlerini bulgurlu harçla doldurun.
- Üstlerine biraz daha tuz serpin ve üstlerine çıkacak kadar kaynar su dökün.
- Ocağın altını kısık ateşe alıp, yaklaşık 25 dakika pişmeye bırakın.
- Piştikten sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip,toz biber serpin ve sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bulgurlu Kabak Dolması Tanımı (Kıymasız) Fotoğraflı Yapılışı




