Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 10 adet mantar
  • 1 kesim tavuk göğüs
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket krema
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığından az köri
  • Sıvı yağ

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle haşlamış olduğumuz suyun içerisine tuz ve sıvı yağ alalım ve makarnalarımızı ekleyelim.
  2. Makarnalar haşlanırken bir yandan uygun bir tavaya küp küp doğradığımız tavukları alalım.
  3. Göz kararı sıvı yağ ekleyerek kavurmaya başlayalım.
  4. Ardından yemeklik doğranmış soğanları ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  5. Bu kademede kaynayan makarna suyundan bir kepçe kadar tavuklu sosa ekledim.
  6. Doğranmış mantarları da ekleyelim ve mantarlar uygunca yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
  7. Daha sonra bir paket kremayı ekleyelim, tüm baharatları sosumuza katarak yaklaşık 3-4 dk kremanın kıvam alması için karıştırarak pişirelim.
  8. Şimdi makarnalarımızı ekleyelim tercihen çok az maydanoz da eklenebilir.

Yemeğimiz servise hazır, deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😊.

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Mini Rize Simidi
Kahvaltılık Kaşarlı Sucuklu Ekmek
Fırında Bütün Tavuk
Su Böreği Erzurum Usulü
Yoğurtlu Patates Salatası (Videolu)
Tek Tek Hamur Açmaya Gerek Olmadan Çıtır Çıtır Arnavut Böreği
Hdabla | © 2025 |