Lahmacun Böreği

Lahmacun Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç harcı için:

  • 200-300 gram kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 adet soğan
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı z.yağ
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Sos için:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Lahmacun Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye bir yufkayı serelim. Hazırlamış olduğumuz sostan her yerine gelecek formda sürelim.
  2. İkinci yufkayı ( ben sosa batırıp çıkarttım daha düzgün oldu) soslayıp öbür yufkanın üzerine serelim. Üçüncü yufkayı da serelim.
  3. İç harcı için mutfak robotundan kıyma ve baharatlar hariç hepsini karıştıralım. En son kıyma ve baharatları da ekleyerek yufkanın en üstüne serelim.
  4. Önceden ısıtılmış 200 derecede 25-30 dk pişirelim.

Lahmacun Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köfteli Hünkar Beğendi
Zerdeçallı Tavuk Çorbası
Triliçe
Enfes Tadına Doyamayacağınız Fındık Lahmacun Tarifi
Haşhaşlı Revani
3 Renkli Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet