Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma

Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı (200ml) pirinç
- 1 su bardağı bulgur
- 2 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
- Sumak
- Pul biber
- Kuru nane
- Limon tozu
- Domates salçası
- Zeytinyağı
Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhaba arkadaşlar birinci başta küçük bir tencereye su ekliyoruz, suyu kaynamaya bırakıyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kapatıp içine yaprakları ekliyoruz.
- Başka bir tencerede kuru dolmaları üstüne su ekleyerek 2-3 dk kaynatıyoruz.
- Pirinç ve bulgurlarımızı güzelce yıkıyoruz ,sebzeleri doğrayıp, pirinç ve bulgura ekliyoruz, tüm materyalleri güzelce harmanlıyoruz.
- Ve en son sarmalarımızı sarıp dolmalarımız doldurduktan sonra güzelce tencereye diziyoruz.
- Üstünü su geçecek kadar ekleyip orta ateşte pişirmeye bırakıyoruz afiyet olsun ☺️.
Zeytinyağlı Sarma Ve Kuru Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


