Balon Ve Çikolatalı Pişi

Balon Ve Çikolatalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Kızartmak için;

  • Sıvıyağ

Balon Ve Çikolatalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle ılık su,şeker ve mayayı yoğurma kabına alıp karıştırın sonra 5 dakika bekletin.
  2. Ardından tuz ve unu azar azar ek edip yaklaşık 10 dakika kadar yoğurun sonra üzerini hava almayacak biçimde kapatın 1. 5-2 saat mayalandırın.
  3. Hamur mayalandıktan sonra merdane ile açıp yuvarlak kesin kenarlarındaki hamurları toparlayıp yuvarlayın üstünü kapatıp dinlemeye bırakın.
  4. Kızgın yağda hamurları gerili önlü kızartın.
  5. Diğer hamur o sırada dinlenmiş oluyor onuda ister tekrar açıp yuvarlak kesin istersenizde benim üzere içine kaşar çikolata koyup yuvarlayıp pişirin şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun 🌼.

Balon Ve Çikolatalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bir Yaş Bebeği İçin Yulaf Ezmeli Tarifi
Havuçlu Pancar Tarator (Videolu)
Tahinli Kurabiye
Spoonful
Elmalı Kurabiye
Anne Keki
Hdabla | © 2025 |