Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça (Videolu)

Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( bir adedinin sarısı üzerlerine )
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı (50 gr) oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

İçi için :

  • Beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı ve beyaz susam

Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurt,sıvı yağ ,sirke,yumurta ve tuz çırpma teliyle karıştırıyoruz akabinde oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ya da margarin, 2-3 su bardağı un ve kabartma tozunu materyallerin üzerine ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  3. Hamurdam cevizden biraz büyük modüller kopartıp elde açarak ortalarına peynir ekleyip güzelce kapatıyoruz.
  4. Kapattığımız kısımı alta getirerek şekillendirip fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.
  5. Üzerlerine bir adet yumurta sarısı sürüyoruz meyve bıçağıyla çizik attıktan sonra susam serperek 180 derece evvelce ısıtılmış fırında altı üstü güzelce kızarana kadar bekletiyoruz ( görüntüdeki üzere âlâ kızarması gerekiyor ,böylece gevrek bir poğaça elde etmiş olursunuz )
  6. Fırından aldıktan sonra üzerlerini kapatmadan ılınmasını bekleyip servis edebilirsiniz.

Sizleri burcunun mutfağı youtube ve burcunun__mutfagii instagram sayfalarıma da beklerim 💐.

Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayburt Usülü Yaprak Mantı
İftar Sofram
Sade Kapya Biberli Kahvaltılık Sos
Saçaklı Poğaça
Belen Tava
Yumuşacık Ve Lezzetli Poğaça
Hdabla | © 2024 |