Lotuslu Cookies

Lotuslu Cookies Tanımı İçin Malzemeler
- 120 g tereyağ
- 100 g toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya aroması (vanilya şekeri)
- 90 g öğütülmüş lotus bisküvi
- 200 g un
- Bir çimdik tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 100 g beyaz çikolata
Lotuslu Cookies Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle fırınınızı 180°c alt üst olacak açınız.
- 120g tereyağı bir kabın içine alın (tereyağ oda sıcaklığında olmalı).
- Üstüne 100g toz şekeri ekleyin ve mikserleyin.
- 1 yumurta ekleyin ve tekrar mikserleyin.
- 1 tatlı kaşığı vanilya aromasını ekleyin (vanilya aromanız yoksa tozda olur) tekrar mikserleyin.
- Spatula yardımıyla hamuru toparlayın.
- Öğütülmüş 90g lotus bisküviyi ekleyin ve tekrar spatulayla karıştırın.
- Öncelikle 150g unu ekleyin, bir çimdik tuz ve beyaz çikolata parçacıklarınıda ekledikten sonra karıştırın (beyaz çikolatanın birazını süslemek için ayırın).
- Son olarak kalan 50g unuda ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Tepsiye dondurma kaşığı yahut bir kaşık yadımıyla karışımı ekleyin. Top olarak bırakın pişince dağılacaktır.
- Üstüne kalan beyaz çikolatalarıda süsleyebilirsiniz. Son olarak tepsiyi fırına verip 15 dakika pişirin.
Dikkat : piştikten sonra kurabiyelere dokunmayın, soğuduktan sonra sertleşiceklerdir.
Afiyet olsun:).
Lotuslu Cookies Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


