Yumurta Beyazından Kek

Yumurta Beyazından Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yumurta beyazı
- 1 su bardağından 2 yemek kaşığı fazla toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 4-5 yemek kaşığı süt
Yumurta Beyazından Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta beyazlarını mikser ile güzelce köpürene kadar çırpalım.
- Toz şekeri ekleyip birbirlerine düzgünce karışana kadar çırpmaya devam edelim.
- Süt ve sıvı yağ koyup tekrar karıştıralım.
- Ardından kakao ve 4 kaşık süt hariç katı materyalleri ek edelim.
- Yoğun bir krem şantı kıvamında kek hamurumuz hazır.
- Hamurun yarısını yağladığımız kek kalıbına dökelim.
- Kalan hamura kakao ve biraz süt ek edip tekrar çırpalım ve onu da kalıba dökelim.
- Ben kalıptaki hamuru kaşığın sapı ile biraz karıştırarak biçim veriyorum. Sizin tercihinize kalmış.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında fansız alt üst ayarda 40-45 dakikada kekimiz hazır.
Yumurta Beyazından Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






