Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 modül tavuk göğsü

Marinesi için;

  • Zeytinyağı
  • Toz kırmızı biber
  • Karabiber

Sebzeli harç için;

  • 10 adet mantar
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Pul biber

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri rendesi

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri jülyen olacak formda doğrayalım.
  2. Tavaya biraz sıvı yağ alıp soteleyelim.
  3. Sarımsakları ve mantarları ekleyip sotelemeye devam edelim.
  4. Ardından baharatları ekleyelim.
  5. Bir yandan beşamel sosu için tavaya tereyağını alıp eritelim.
  6. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  7. Sütü ekleyip bir yandan topaklanmaması için karıştıralım.
  8. Kaynayıp kıvam alınca tuzu ve karabiberi atalım.
  9. Sosun yarısını sebzelere ekleyip karıştıralım.
  10. Tavukların enlemesine keselim.
  11. Ardından biraz zeytinyağı,toz kırmızı biber ve karabiber ile harmanlayalım.
  12. Ardından döverek inceltelim.
  13. İncelttiğimiz tavukların uç kısımlarına iç harcından koyup saralım.
  14. Borcama yerleştirelim.
  15. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişirelim.
  16. Pişmeye yakın fırından alıp kalan beşamel sosunu üzerlerine paylaştırıp kaşar peyniri rendesi serpelim.
  17. Peynirler eriyip kızarana kadar tekrar fırınlayalım. Afiyet olsun.

Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Mayalı Poğaça
Tel Şehriyeli Tarhana Çorbası
Gaziantep Usulü Bamya Yemeği
Maden Sulu Pancarlı Smoothie
Mısırlı Köz Meze
Yaptığım En Lezzetli Börek Sebzeli Mercimekli Börek
Hdabla | © 2025 |