Köz Domates Çorbası

Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 paket krema
- Tuz
- Karabiber
- Kıvamına nazaran 5-6 bardak su
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize domates, kapya biber, soğan ve sarımsaklarımızı bölerek üzerine tuz serpelim.
- 180 derece fırında yarım saat közleyelim. (domateslerin kabuklarını soyarsanız daha hoş olur. ).
- Közlenen zerzevatları çıkarınca tenceremize tereyağını ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine salçamızı ekleyip kavurduktan sonra zerzevatları ekleyelim.
- Daha sonra üzerine sıcak suyumuzu koyalım karıştırıp, blenderdan geçirelim.
- Tuz ve karabiberini de koyup kaynamaya bırakalım.
- Kıvam alıp kaynadıktan sonra kremamızı koyup 3-4 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
- En son servis vakti çorba sıcak iken kaşar rendesi ile süsleyip sunum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
