Köz Domates Çorbası

Köz Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet domates
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kıvamına nazaran 5-6 bardak su

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Köz Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize domates, kapya biber, soğan ve sarımsaklarımızı bölerek üzerine tuz serpelim.
  2. 180 derece fırında yarım saat közleyelim. (domateslerin kabuklarını soyarsanız daha hoş olur. ).
  3. Közlenen zerzevatları çıkarınca tenceremize tereyağını ve unu alıp kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Üzerine salçamızı ekleyip kavurduktan sonra zerzevatları ekleyelim.
  5. Daha sonra üzerine sıcak suyumuzu koyalım karıştırıp, blenderdan geçirelim.
  6. Tuz ve karabiberini de koyup kaynamaya bırakalım.
  7. Kıvam alıp kaynadıktan sonra kremamızı koyup 3-4 dk daha kaynatıp altını kapatalım.
  8. En son servis vakti çorba sıcak iken kaşar rendesi ile süsleyip sunum yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Köz Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sade Puf Puf Poğaça
Katmer
Diyet Kurabiye (Tek Öğünlük)
Çilek Reçeli (Geceden Bekletmeden)
Lezzeti Şahane: Reyhan Şerbeti
Mükemmel Cookie (Çatlayan Kenar Yumuşacık İç) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |