Çiçek Kurabiye

Çiçek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Alabildiğince un

Çiçek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağ, pudra şekeri ve yumurtayı kaba alıp karıştıralım.
  2. Daha sonra kakao hariç öbür materyalleri ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Oluşturduğumuz hamuru 2 ye bölelim.
  4. Hamurun yarısına kakaoyu ekleyip tekrar yoğuralım.
  5. Oluşturduğumuz hamurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar oluşturarak çiçek biçimi verelim.
  6. Kürdan çizimler atalım her yuvarlağın üzerine.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Çiçek Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma Tarifi (Videolu)
Beyza’mın Ellerinden Kahvaltı
Salçalı Mantı Çorbası
Van Pastası
Pratik Poğaça
Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |