Oklavasız El Açması Börek

Oklavasız El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı ılık su
- Tuz
- 1 çay kaşığı maya
- Alabildiğine un (hamur çok sert olmasın)
Aralarına sürmek için;
- 100gr tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için;
- Yarım kg ıspanak
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tane ince kıyım soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kase peynir
- Karabiber
- Toz biber
Patatesli için ;
- 3-4 tane patates
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 dolu tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Oklavasız El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç gereçlerimizi hazırlayalım. Ispanak güzelce yıkanıp ince ince doğranır;içerisine başka gereçleri de ekleyip harmanlayın.
- Patatesli harç için;patatesleri haşlayıp ezin.
- Ayrı bir tavada sıvı yağ ile birlikte soğanı güzelce kavurun.
- Tuz ve toz biberi ekleyip karıştırın,patates ve tereyağını da ekleyip karıştırın….
- İçeriğini nasıl isterseniz hazırlayabilirsiniz,ben ıspanak ve patatesli yaptım..
- Hamuru yoğurun 10 dk dinlendikten sonra bezeler yapıp elinizde hafif inceleyip bol yağlayın streç sinemayla kapatıp 10dk dinlendirin.
- Tezgaha alıp kenarlarından çekerek açabildiğiniz kadar açıp içerisine harçtan serpip sarıp rulo yapın.
- Üzerine de hafif yağ sürüp 180 derecelik ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun🌼.
Oklavasız El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


