Fırında Tavuk Şiş

Fırında Tavuk Şiş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kesim tavuk göğüs (750 gram kadar)
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber (yeşil biber de eklenebilir)
  • 1 adet domates

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 büyük diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuğun sosunu hazırlayalım;Sos için tüm gereçler karıştırma kabına alınır ve güzelce karıştırılır.
  2. İrice küpler halinde doğranmış tavuklar sosa atılır, harmanlanır ve dolapta en az 2 saat dinlendirilir. (ne kadar dinlenirse o kadar güzel akşamdan da sosa koyabilirsiniz)
  3. Bu sırada sebzeler hazır edilir. Hepsi irice doğranır.
  4. Sosla dinlenen tavuklar dolaptan alınır ve sırasıyla sebzeler ve tavuk şişe dizilir, fırın tepsisine yerleştirilir.
  5. Üzeri ıslatılmış yağlı kağıt ile örtülür.
  6. 200 derecelik fırında alt-üst ayarda yaklaşık 50 dk pişirilir.
  7. Son 15 dk sında üzerindeki yağlı kağıt alınır o biçimde pişirmeye devam edilir.
  8. Fırından çıkan tavuk şişler bekletmen servise hazırdır 💕.

Fırında Tavuk Şiş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez)
Baklava Yufkası Ve Kadayıf İle Şerbetli Tatlı
Haşhaşlı Cevizli Tayinli Çörek
Trakya Usulü Büryan
Tahinli Kurabiye
Karidesli Kremalı Spagetti
Hdabla | © 2024 |