Cevizli Sucuk (Orcik)

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram ceviz
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı buğday nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı üzüm pekmezi
Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Cevizleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayalım.
- Ardından ipe dizelim.
- Tavaya geri kalan materyalleri alıp pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olunca cevizleri bulayalım ve bir kıyafet askısına birbirine değmeyecek biçimde bağlayalım.
- İsterseniz biraz kuruduktan sonra tekrar kalan harca bulayabilirsiniz. Ya da kalan harcı yağlı kağıda yayıp ceviz serperek pestil yapabilirsiniz.
- Oda sıcaklığında 3 günde kuruyorlar. Yinede ortam sıcaklığına nazaran müddet uzayıp kısalabilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.
Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







