Cevizli Sucuk (Orcik)

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı İçin Malzemeler

  • 350 gram ceviz
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Cevizleri sıcak su ile ıslatıp yarım saat beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayalım.
  2. Ardından ipe dizelim.
  3. Tavaya geri kalan materyalleri alıp pürüzsüz olana kadar karıştırarak pişirelim.
  4. Kaynayıp göz göz olunca cevizleri bulayalım ve bir kıyafet askısına birbirine değmeyecek biçimde bağlayalım.
  5. İsterseniz biraz kuruduktan sonra tekrar kalan harca bulayabilirsiniz. Ya da kalan harcı yağlı kağıda yayıp ceviz serperek pestil yapabilirsiniz.
  6. Oda sıcaklığında 3 günde kuruyorlar. Yinede ortam sıcaklığına nazaran müddet uzayıp kısalabilir. Deneyecek olanlara afiyet olsun.

Cevizli Sucuk (Orcik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Soslu Fırında Somon
Karamelli Etimek Tatlısı
Brokoli Salatası
Un Kurabiyesi
Tart Kalıbında Prenses Tacı
Kıymalı Patates Rulo
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet