Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1,5 su bardağı ince bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 adet büyük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım limon suyu
  • 5-6 kısım taze soğan
  • Yarım demet maydanoz

Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimeği haşlayın:kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
  2. Tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin.
  3. Mercimekler yumuşayıp hafif sulu kalana kadar pişirin.
  4. Bulguru ekleyin: mercimek piştikten sonra ocaktan alın ve ince bulguru ekleyip karıştırın.
  5. Üzerini kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
  6. Soğanı kavurun: bir tavada sıvı yağı ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  7. Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  8. Karışımı birleştirin: kavrulan salçalı sosu mercimekli bulgura ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
  9. Yeşillikleri ekleyin: ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyin. Limon suyu da ekleyip yeterlice yoğurun.
  10. Şekil verin: harçtan modüller alarak avuç içinde sıkıp klasik köfte halini verin.
  11. Servis edin:marul yapraklarıyla süslenmiş bir tabağa dizerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ananaslı Yoğurtlu Parfe (Ferah Ve Pcos Dostu)
Çıtlık (Karahindiba Salatası)
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı (Soğanlı Enfes Lezzetli Yok Böyle Birşey)
Zebra Kek
Tek Kişilik Fırınsız Cheesecake
Avokadolu Orman Meyveli Soğuk Mousse (Pcos Dostu – Yaz Tatlısı)
Hdabla | © 2025 |