Mercimek Köftesi

Mercimek Köftesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 adet büyük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım limon suyu
- 5-6 kısım taze soğan
- Yarım demet maydanoz
Mercimek Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimeği haşlayın:kırmızı mercimeği yıkayıp süzün.
- Tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyin.
- Mercimekler yumuşayıp hafif sulu kalana kadar pişirin.
- Bulguru ekleyin: mercimek piştikten sonra ocaktan alın ve ince bulguru ekleyip karıştırın.
- Üzerini kapatıp 10-15 dakika demlenmeye bırakın.
- Soğanı kavurun: bir tavada sıvı yağı ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Soğanlar pembeleşince domates ve biber salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Karışımı birleştirin: kavrulan salçalı sosu mercimekli bulgura ekleyin. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Yeşillikleri ekleyin: ince doğranmış taze soğan ve maydanozu ekleyin. Limon suyu da ekleyip yeterlice yoğurun.
- Şekil verin: harçtan modüller alarak avuç içinde sıkıp klasik köfte halini verin.
- Servis edin:marul yapraklarıyla süslenmiş bir tabağa dizerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.
Mercimek Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
