Pancarlı Humus

Pancarlı Humus Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • 2 adet haşlanmış pancar
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 1 adet limon suyu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Yarım kase haşlanmış nohut
  • İnce dilimlenmiş haşlanmış pancar

Pancarlı Humus Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak nohutu geceden ıslatıp sabah haşlayın.
  2. Kabuklarını ayıklayın.
  3. Pancarı haşlayıp küp küp doğrayın.
  4. Rondonun içine nohut, pancar, sarımsak, tahin, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip pürüzsüz kıvam elde edene kadar çekin.
  5. Servis tabağına alın.
  6. Tavaya sıvı yağ alıp kızdırın içine kırmızı pul biberi ekleyip fazla yakmadan alın.
  7. İçine nohutları ek edip karıştırın.
  8. Humusun üzerini dilimlenmiş pancar ve hazırladığınız nohut ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.

Pancarlı Humus Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Salata
Fırın Patates Eşliğinde Gulaş Tarifi
Magma Kek
Tarçınlı Zencefilli Kış Kurabiyesi
Peynirli Yulaflı Omlet
Glutensiz Halka Tatlısı
Hdabla | © 2025 |