Mayalı Poğaça Tarifi

Mayalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 7 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Susam

Mayalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına ılık su, ılık süt, yaş maya ve şeker alınarak karıştırılır maya eritilir.
  2. Ardından sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker de eklenerek karıştırılır.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun.
  4. Yoğurulan hamurumuzu 35-45 dakika kadar dinlenmeye bırakalim .
  5. Yumurta büyüklüğünde kesimler koparılarak yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş tepsimize dizielim.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çörek otu ve susam serpildikten sonra 25-30 dakika kadar daha tekrar bekletelim.
  7. 190 derece fırında altli ustlu biçimde pişmeye bırakılır.
  8. Pişme mühleti fırına nazaran değişebilir 20-25 dakika kadar bir müddette pişecektir.Afiyet olsun. 🧡🧡🔪

Mayalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumurta Kızartması
Köz Domates Çorbası
Yufkalı Peynirli Börek
Şam Tatlısı
Kapalı Burger
Fonksiyonel Sebzeli Mücver
Hdabla | © 2024 |