Etli Bulgur Pilavı

Etli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram dana eti
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarın çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı badem
  • 4 su bardağı et suyu (veya olağan içme suyu)

Etli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi bir tencerede yumuşayana kadar pişirin.
  2. Bulguru güzelce yıkayıp suyunu süzün.
  3. Tencereye sıvı yağı alın, tel şehriyeyi ek edin. Şehriyeler kahverengileşene kadar kavurun ve bulguru ekleyerek en az 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
  4. Et suyunu ve tuz eğini yapın tencerenin kapağını kapatarak pilavımızı pişmeye bırakın.
  5. Pilav göz  göz olana kadar pişmeye bırakalım. Suyunu çekip,  bulgur piştiğinde, altını kapatın ,pilavı 15 dakika kadar demlenmeye alın.
  6. Daha sonra pişen dana etini pilavın üzerine didikleyerek koyun en son olarakta tereyağında bedemi kavurup üzerini süsleyin.
    Afiyet olsun💕💕.

Etli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Boşnak Mantısı
Kıymalı Yufka Böreği
Latte Pasta
Cookie (Videolu)
Portakal Jöleli Muhallebili Kek
Antep Usulü Lahmacun (Taş Fırında)
Hdabla | © 2024 |