Ispanaklı Gül Böreği

Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet yufka
İç harcı için;
- 2 adet kuru soğan
- 1 bağ ıspanak
- 3-4 adet havuç
- 2 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
- Sıvı yağ
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Et bulyon (isteğe bağlı)
İç sosu için;
- 1 adet yumurta
- 7-8 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
- Çörek otu
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İnce yemeklik doğranmış soğanları kavuralım. Kavururken isteğe bağlı et bulyon ekleyelim.
- Soğanlar kavrulunca rendelediğimiz havuçları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Havuçlarda kavrulduktan sonra ıspanağı ek edip güzelce karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Ispanaklar kavrulduktan sonra yumurtanın beyazını ekleyip karıştırarak pişmesini sağlayalım.
- Güzelce piştikten sonra baharatları ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
- Derince bi kaba iç sosu için materyalleri koyup düzgünce karıştıralım.
- Yufkadan bir adedini alıp tezgaha açalım.
- Eşit bir formda ortasından ikiye keselim. Birebir biçimde eninden ikiye keserek 4 eşit modül (üçgen) elde edelim.
- Önce iç sosumuzdan 1 yemek kaşığı alarak bir üçgenin soslayalım.
- Sonra harcımızdan 1 yemek kaşığı üçgenin ortasına koyup yayalım ve kalın tarafından ince uç tarafına gerçek saralım.
- Sardıktan sonra bir ucundan içeri yanlışsız yuvarlayarak kapatalım. Fırın tepsisine yerleştirelim.
- Yufkanın ve iç harcımızın tamamı bitene kadar bu sürece devam edelim.
- Bittikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpelim ve 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun 😋.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













