Lokanta Usulü Ciğer Kavurması Ve Salata

Lokanta Yordamı Ciğer Kavurması Ve Salata Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram dana ciğeri (zarı alınmış)
  • 50 gram iç yağı
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik

Salata için ;

  • 3-4 ceri domates
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam nane
  • 1 adet soğan
  • 3-4 salatalık turşu
  • 3-4 adet balık biberi turşusu
  • 2-3 adet acı kuru biber
  • Sumak
  • Limon

Lokanta Yolu Ciğer Kavurması Ve Salata Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ciğerleri iç yağı ile ocağı orta ateşte pişirmeye başlayalım.
  2. Suyunu bıraktıktan sonra tuz atıp suyunun çekene kadar pişirelim.
  3. Suyu çekmiş ciğeri tereyağ ve sıvı yağı ek edip karıştırıp içine pul biber, çok az kekik ve karabiber ekleyip 3-5 dakika daha pişiriyoruz.
  4. Nane ve maydanoz ayıklayıp yıkayıp servis tabağına isteninen dileğe nazaran düzenleyerek ceri domates dilim yapıyoruz .
  5. Kornişon ,salata ,turşu ve balık biberi tuşusunuda servis tabağına yerleştiriyoruz.
  6. Kuru soğan isteğe nazaran olağan bir kalınlıkta doğrayıp üzerine sumak ekleyip karıştırıp ciğerlerle birlikte isteğe nazaran acı kuru biberleri servis edebilirsiniz 🍀😋 afiyet olsun.

Lokanta Yöntemi Ciğer Kavurması Ve Salata Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gül Tatlısı
Patatesli Poğaça
Ispanaklı Mantarlı Fırın Patates (Videolu)
Kedidilli Pudink
Mısır Unlu Mis Gibi Hamsi
İtalyan Soslu Spagetti
Hdabla | © 2025 |