Buharda Pişen Sebze Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen)

Buharda Pişen Zerzevat Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen) Tanımı İçin Malzemeler
- 1-2 adet havuç
- Yarım karnabahar
- Yarım brokoli
- Biraz bezelye
- Biraz konserve mısır
- Zeytinyağ
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- (tarife ek olarak brüksel lahanası da kullanabilirsiniz)
Buharda Pişen Zerzevat Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerenin tabanına biraz su koyuyoruz ve içine zerzevatları koyduğumuz süzgeçi tencerenin üzerine koyup kapağını kapatıyoruz.
- Sebzeleri buharda 10-15 dk yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Tavaya 3-4 yemek kaşığı kadar zeytinyağını alalım 2-3 diş ezilmiş sarımsak ile bir ölçü kızdıralım.
- Sebzeleri, konserve mısırı, tuzu ve karabiberi ek edip bir kaç dakika soteliyoruz. ( yağ ve sarımsağın tadını alsın yeterli).
Afiyet olsun….
Buharda Pişen Zerzevat Garnitür (Restoranda Et, Balık Ve Tavuk Yemeklerinin Yanına Servis Edilen) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
