Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek

Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta ( m )
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 200 gr kaymak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 adet limon suyu
  • 2 adet limon rendesi
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş

Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karıştırma kasenin içene yumurta ve toz şekeri, ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi ve vanilya ek ederek birlikte açık renk alana kadar güzelce çırpın.
  2. Ardından sıvı yağ, su ve kaymağı ek edin ve tekrardan yavaşça çırpın.
  3. Ardından elenmiş unu ve haşhaş kabartma tozu, limon suyu ek ederek birlikte yavaşça spatula yardımıyla yahut tel çırpıcı ile birlikte karıştırın.
  4. Önceden yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  5. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 170 derecede 40 dakika denetimli keki pişirin.
  6. Keki fırından çıkarmadan kürdan yada bıçak yardımıyla keki piştiğini denetim ederek fırından çıkartıp dinlenmeye bırakın ,ardından kek kalıbından çıkartıp servis tabağına bırakın afiyet olsun 🙏🌼.

Su bardağı ölçüsü 200 ml

Çay bardağı ölçüsü 100 ml

Kaymaklı Haşhaşlı Limonlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Kebabı (Orijinal Tarif)
Karnabahar Köftesi (Mücver Gibi)
Zeytinyağlı İç Bakla
Kremalı Milföy
Patatesli Ispanak Graten
Çok Pratik Kedidili Pasta
Hdabla | © 2025 |