Profiterol

Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1.5 su bardağı su
- 1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 4 adet yumurta
Kreması için;
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta ( ben buğday nişastası kullandım)
- 1 adet yumurta
- 1 paket krem şanti
Çikolata sosu;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı kakao
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1.5 yemek kaşığı un
Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayın. Bir kaba süt şeker nişasta un ve yumurtayı koyun ve karıştırarak pişirmeye göz göz olunca kremayı alın ve streçleyip soğumaya bırakın.
- Hamuru için su ve margarin ya da tereyağı tencereye koyun ve erimesini bekleyin akabinde vanilya ile unu ekleyip karıştırın, kıvamı alana kadar karıştırın ve istenilen kıvam olunca ocaktan alın ve 10 dakika bekleyip akabinde yumurtaları tek tek yedirerek karıştırın.
- Burada yumurtaları tek tek ekleyip yedirip daha sonra öteki yumurtanın eklenip uygunca yedirilmesi kıvam açısından değerli o yüzden sırayla yumurtalar eklenir ve uygunca yedirilir .
- Sonra fırın tepsisine hamurları hamur sıkıcı yardımıyla ya da kaşık yardımıyla yerleştirin.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. Herkesin fırını farklı olacağı için pişme müddetini kendiniz kesinlikle denetim edin.
- Hamurların pişmesine yakın soğuyan kremaya krem şantiyi ekleyip mikser yardımıyla çırpın.
- Diğer yandan çikolatalı sos için de bir tencereye sos için gerekli tüm materyalleri ekleyip pişene dek uygunca karıştırın.
- Hamurlar pişip biraz sıcaklığı geçince ortadan yavaşça kesin ve içine kremayı doldurup,uygun bir kaba alın ve krema doldurma süreci bitince üzerine çikolata sosu dökün.
- Ben çikolata sos üzerine bir şey serpmedim lakin isteğe bağlı olarak toz antep fıstığı serpilebilir.Afiyet olsun.
Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


